CYBERLANDSHOLDET


Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) søger 10 dygtige deltagere (confirm: humans, not robots) til dette års Cyberlandshold, og det er på disse sider, du kan søge om optagelse. Og ordet 'søge' skal du faktisk tage helt bogstaveligt, for det kræver din snilde og nysgerrighed at undersøge disse sider for ... ja, hvad du nu kan finde. Vi lader alle mennesker tilgå de fleste sider på websitet, men vi ønsker ingen robotter – dem har vi faktisk en del problemer med, så vær opmærksom, skulle du møde nogle her.

Cyberhvadfornoget?
Hvis det er første gang, du hører om Cyberlandsholdet, så er det kort fortalt Danmarks landshold inden for IT- og IT-sikkerhed, som består af 10 engagerede mennesker mellem 15 og 25 år. For at komme i betragtning er det ikke nødvendigt, at du på forhånd mestrer alt inden for IT, ligesom du heller ikke behøver at være i gang med en IT-rettet uddannelse – det vigtigste er, at du har evnerne til at dygtiggøre dig, og at du har lysten til at nørde og netværke med fagligt ligesindede. Og selvfølgelig skal du være klar til at udvise masser af kampgejst, når vi forsvarer de rød-hvide farver til European Cyber Security Challenge i Wien til november.

Men hvad skal jeg gøre nu, hvis jeg vil på holdet?
Du skal undersøge www.cyberlandsholdet.dk for informationer om, hvordan du tilgår de opgaver, som du skal løse for at komme i betragtning til holdet. Det drejer sig om en række IT-sikkerhedsopgaver, som du skal forsøge at løse efter bedste evne. Disse opgaver ligger ikke på vores website. Hvis du vil score ekstra point hos landstræneren, så kan du også lede efter de mange opgaver, som du kan finde her på vores site og sende løsningerne på cyberlandshold@fe-ddis.dk.
DoS-angreb mod sitet er (naturligvis) ikke tilladt - ligesom automatiserede værktøjer er ikke nødvendige.

Does not compute?
Er du næsten helt ny inden for IT, og virker dét at komme på Cyberlandsholdet som en for stor mundfuld, så fortvivl ikke. Her på siderne er der masser af små opgaver, som du alligevel vil kunne finde sjove og udfordrende – og måske kan det give dig så meget blod på tanden, at du vil forfølge IT-sikkerhed fremover, så du kan komme på holdet næste år eller næste år igen.

Hvem står bag cybermesterskaberne?
Cybermesterskaberne (European Cyber Security Challenge) er et initiativ fra ENISA, Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed. Sammen med en værtsnation forbereder de cybermesterskaberne, som afholdes hvert efterår. I år er Østrig værtsnation, og mesterskaberne afholdes til november.

Hvem kan komme på cyberlandsholdet?
Der er fra europæisk side fastsat regler om, hvem der kan deltage på et cyberlandshold.

Man skal:
   * Minimum være fyldt 15 år og maksimalt 25 år det år, man deltager.
   * Holdet skal bestå af 10 deltagere – 5 juniorer (15-20 år) og 5 seniorer (21-25 år).
   * Man skal have statsborgerskab i det land, man repræsenterer.
 @Cyberlandshold                   cyberlandshold@fe-ddis.dk                   www.fe-ddis.dk